Anna Groth

Vi fick in många fina nomineringar och har nu utsett ”Årets förebild inom kirurgisk omvårdnad 2022”. Utmärkelsen gick till Anna Groth, sjuksköterska på Linköpings Universitetssjukhus!

Anna blev nominerad av en kollega och delar av nomineringen ser ut såhär:

Anna är en teamspelare i högsta klass där hon under studietiden till specialistsjuksköterska (inne på sista året nu) utvecklat både sin förmåga som sjuksköterska men också till att arbeta som ett team. Anna tar ansvar för utbildning av olika professioner på vår arbetsplats såväl som under ronden som vid andra utbildningstillfällen. Att inkludera både undersköterskan, läkaren och paramedicinare i patientarbetet symboliserar Annas sätt att arbeta. Utöver sin omvårdnadskompetens nära patienten så jobbar Anna i en sjukhusövergripande organisation och som traumaansvarig sjuksköterska på kliniken. 

Anna är en ödmjuk och otroligt kompetent sjuksköterska som alla har lätt att vända sig till och det är aldrig svårt att be Anna om råd eller hjälp. Anna sprider glädje omkring sig och är en av anledningarna till att jag vill gå till jobbet varje dag.

För Anna är patienten den viktigaste spelaren i teamet vilket hon visar genom att alltid utgå från patienten i alla lägen. I en rondsituation så frågar Anna alltid naturligt om patienten undrar något mer när vi har rondar klart. Hon tar sig alltid tid så att patienten känner sig inkluderad.

Vinsten är 2 500 kronor och två biljetter till NFSK’s omvårdnadskongress.

Stort grattis Anna!