Aktiviteten “NFSK springer” började 2020 i samband med Svensk sjuksköterskeförenings lopp “Sjuksköterskor springer för liv och hälsa”. Tanken var att sjuksköterskor i Sverige skulle transportera en budkavel 200 mil genom Sverige för att uppmärksamma att Florence Nightingale fyllde 200 år. Pandemin kom ivägen och loppet blev digitalt. 

Loppet blev en succé och fortsatte 2021 digitalt i loppet “Sjuksköterskor springer för livet”. Du kunde själv välja om du ville delta ett lopp eller springa flera lopp under perioden (20/8-20/9). I år delades pris ut till den förening/klubb som bidrog med mest sprungna mil. Och det gjorde vi. Vi bidrog med 38,2 mil.

Fantastiskt fint pris! Svensk sjuksköterskeförening gav 5000 kr i NFSK.s namn till Girl Child Education fond och ytterligare 5 000 kronor till eget val av välgörande verksamhet. NFSK skänkte sina vinstpengar till UNHCR och deras arbete att hjälpa människor på flykt.

“Då temat var sjuksköterskor springer för liv och hälsa är vår förhoppning att vårt deltagande, utöver att stärka vår egen hälsa, även kan bidra till att hjälpa människor i utsatta områden”

Prisutdelning sker 23 november kl. 13.00-13.40 och kan följas via hemsidan för Sjuksköterskor spring för livet.

NFSK springer kontinuerligt under året, men med vissa gemensamma event. Missa inte NFSK-joggen i samband med Omvårdnadskongressen 22 mars 2022.
 

Äger rum
-