Petra Lindeborg

Petra Lindeborg
Förtroendeposition: 
Ledamot
Presentation: 

Jag heter Petra Lindeborg, är 28 år gammal och bor i Östersund. 

Född och uppvuxen i norra Dalarna men sökte mig till Östersund då jag bestämt mig för att bli sjuksköterska. Jag tog min sjuksköterskeexamen juni 2012 via Mittuniversitetet och valde efter det att stanna kvar i Jämtland.

Jag började jobba direkt på en kirurgiskvårdavdelningen efter examen med inriktning mot urologi, öron, öga och käkkirurgi.
Östersund har tre kirurgiska vårdavdelningen där vi alla tre har akut och elektiv kirurgi, samtidigt som vi tar hand om de palliativa patienterna från Jämtland som behöver läggas in på sjukhus. Den kirurgiska vården är otroligt bred, vilket gör att den passar mig perfekt. Älskar att lära mig saker och att ha flera bollar i luften samtidigt! 

Sedan i juni, 2015, är jag Specialistsjuksköterska inom kirurgisk vård, och jobbar 30% med utvecklingsarbeten och kvalitetssäkringsfrågor. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att driva den kirurgisk omvårdnaden framåt och säkerställa dess kvalitet.
På samma sätt ser jag min roll i NFSK-styrelse viktig, att få lyfta, utveckla och sprida kunskap om den kirurgiska vården nationellt.