Marie Karlsson

Marie Karlsson
Förtroendeposition: 
Ambassadör
Region: 
Presentation: 

Hej mitt namn är Marie Karlsson,  är 29 år och bor tillsammans med min sambo i Växjö.  

Jag tog sjuksköterskeexamen 2012 från Linneuniversitetet och har sedan dess jobbat på Växjö lasarett kirurgavdelning 33. Jag jobbar främst med urologi, kärl och allmänkirurgiska patienter. Allmänkirurgiska patienter är oftast appendiciter, cholecystiter, ileus, ljumskbråck m.m. Vi har även en del trauma-, ortoped- och bröstpatienter. Det är jättespännande och roligt med en sån blandning av kirurgpatienter på avdelningen och jag lär mig alltid något nytt. 

Jag håller fortfarande på med min utbildning till specialistsjuksköterska inom kirurgi på Karolinska Institutet men kommer förhoppningsvis vara färdig till sommaren då vi lämnat in våran magisteruppsats. Jag ser fram emot att börja jobba nu efter studierna och få använda mig av all ny kunskap. Jag vill kunna bidra och förändra den kirurgiska omvårdnaden för att den ska bli mer personcentrerad. 

Min roll på avdelningen är inte riktigt klar än men kommer förmodligen börja med att jobba kliniskt 80 % och med bl.a. förbättringsarbeten 20 %. Jag tänker mig att min roll kommer kunna förändras och utvecklas hela tiden och kommer anpassas efter vad jag vill jobba med och vad det finns för möjligheter som erbjuds av arbetsgivaren. Jag hoppas att som ambassadör för NFSK få fler att vilja välja att vidareutbilda sig och visa att det är ett roligt och spännande yrke. Jag vill också att mitt arbete som ambassadör ska kunna skapa en gemenskap på mitt sjukhus för alla specialistsjuksköterskor inom kirurgi och kanske även med specialistsjuksköterskor inom andra områden.