Elin Gustafsson

Elin Gustafsson
Förtroendeposition: 
Kassör
Presentation: 

Jag heter Elin Gustafsson, är fyllda 30 år och bor med min sambo några mil söder om Linköping. Jag är uppvuxen i Köping men sjuksköterskestudierna tog mig till Linköping för 7 år sedan.

Min första praktikplats under grundutbildningen var på KAVA och jag har sedan dess gladeligen uppehållit mig i kirurgiska klinikens korridorer. Jag jobbade på kliniken som undersköterska en sommar mellan terminerna innan och jag sökte mig tillbaka efter min sjuksköterskeexamen 2011. På Kirurgiska kliniken i Linköping finns möjligheten till variation mellan både akut och elektiv kirurgi inom kolorektal, övre abdominell och endokrin kirurgi vilket är spännande och utvecklande.

 

Fina och starka förebilder av specialistsjuksköterskor och avancerade specialistsjuksköterskor på min hemmaklinik inspirerade mig att vidareutbilda mig och i juni 2015 tog jag min specialistsjuksköterskeexamen inom kirurgisk vård.

 

Jag var studerandemedlem i NFSK under tiden jag läste vidare och upplevde det mycket positivt och tryggt att det fanns en drivande förening och personer som jobbade för min nya professions intressen.  Kompetensbeskrivningen för specialistsjuksköterskor inom kirurgisk vård som NFSK arbetat fram, må vara ett litet och tunt häfte men med desto större och tjockare innehåll, som jag kan luta mig emot när jag får frågan ”Specialistsjuksköterska? Vad är det du får göra då..? Operera?”

Uppdraget som suppleant i NFSKs styrelse är ett nytt och spännande uppdrag och jag ser fram emot samarbete och nätverkande som syftar till att stärka vår profession och utveckling av den kirurgiska omvårdnaden.