Avancerad medicinsk kurs för specialistsjuksköterskor i kirurgi

Avancerad medicinsk kurs för specialistsjuksköterskor i kirurgi -  Målgrupp: Nurse Practitioner eller Specialistsjuksköterskor som arbetar med kirurgiska patienter.

Målsättning med kursen; Innan kursen kommer du att få fylla i ett pre-test. Detta för att få dig att repetera upp basal kunskap i ämnet och för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Kursen kommer att hålla sig på en nivå ovan det du lärt dig på din specialistutbildning. Vi kommer att lägga mycket lite tid på de rent kirurgiska diagnoserna, fokus kommer att vara på att lära sig förstå och hantera en svårt sjuk kirurg-patient som även kan ha medicinska diagnoser. Detta kommer att ske genom föreläsningar av experter på respektive område. Föreläsningarna kommer att handla om laboratorieprover, vätskebalans, syra-bas, nutrition, smärta, radiologi, njur- och hjärtmedicin. Det kommer även att ges en workshop där du kommer att få praktisk handledning i t ex suturering och att ta en blodgas. I slutet av kursen kommer ett post-test att utföras. Vid godkänd kurs kommer diplom att delas ut.

Kursledare; Karin Sillén, Specialistläkare Kirurgi och Sara Nasirian Nurse Practitioner i Kirurgi, båda vid Kirurgkliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg.

 

För dig som är anställd i Sydöstra regionen ställer RMPG (Regionala Medicinska Program Gruppen kirurgi, Sydöstra sjukvårdsregionen) upp med sponsring och betalar er resa och boende. För sponsring krävs det att vårdenhetschef eller motsvarande godkänner anmälan och fakturerar RMPG för resa och boende. För mera information v.g kontakta: lars.abrahamsson@rjl.se

Datum: 
onsdag, 24 januari, 2018 (Hela dagen) till torsdag, 25 januari, 2018 (Hela dagen)
Arrangör: 
Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg
Plats: 
Sahlgrenska Universitetssjukhus, Blå stråket 10, Göteborg
Pris: 
2000 kr exkl. moms Kursmiddag, lunch och fika är inkluderat
Sista anmälningsdag: 
fredag, 24 november, 2017 (Hela dagen)
Anmälningsinformation: 
Kontakta kurssekreterare Ulrika Hylén på mail, först till kvar gäller. Skriv mail med ditt namn, mailadress, arbetsplats och faktura adress. Anmälan är bindande. Max antal deltagare 22 st.